Köpa Gran?

Åh visst är väl doften av gran helt underbar? :)

Tidigare har vi alltid haft en vanlig gran men har i år tänk köpa en Kungsgran som sägs hålla 2 - 3 gånger bättre än en vanlig gran. Så idag åker vi nog och köper oss en förhoppningsvis väldigt fin sådan :)

Jag ska också först låta den mellalanda och vara noggrann med vattningen och socker i granfoten.

Ni som haft kungsgran, hur länge har den hållt inne?
Alltså, bör granen hålla fint över jul om vi köper den redan idag och tar in den imorgon tro?
Kommentarer
Annas Strålande Jul säger:

Vi har haft kungsgran varje år sedan 2005 och nu skulle vi aldrig kunna tänka oss att ha en vanlig tanig gran mer. Once you go king you never go back, hehe. Den barrar som sagt mycket mindre, nästan inget alls - men jag skulle ändå vänta lite med att ta in den. Fast det beror ju på hur länge efter jul ni vill ha den. Vi brukar ta in den runt 21:a/22:a december och ha den till Tjugondagknut (alltså runt 13:e januari) och då brukar den vara lite hängig, även om den har druckit bra under julen. Så vill ni ha den ett bra tag efter Nyår så bör ni nog vänta lite till. Men det väljer ni ju själva.

Det ni också måste tänka på är julgransfoten! Har ni en vanlig i plast kommer den antagligen att välta. Det finns sådana som är speciellt gjorda för att hålla en kungsgran. Våran är i järn och är jättefin.

Svar: Förstår det, kommer heller aldrig köpa en vanlig gran igen, förhoppningsvis. :PVi tog in den i söndags, alltså 8 dagar innan jul, jag vill ju främst få njuta av granen innan och under jul, skulle inte vilja vänta för länge med att ta in den :)

Bra att du sa det med julgransfoten, vi var mer förbereda då när vi fixa i ordning granen. Fast vi tog bara och skalade på granens "fot" så den skulle passa och sedan tog vi en bit ståltråd som vi satte fast i väggen och även runt granen, den håller den uppe/ståendes. Funkade jättebra! :) Men ska nog försöka hitta en bättre granfot för maffigare granar, vart man nu köper det tro.

Tack för ditt svar :)
Elin

2012-12-14 | 00:14:19
Bloggadress: http://julstralandejul.blogspot.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback