Julig Morotskaka
Här kommer receptet också, men tyvärr kommer jag inte ihåg vart jag hittade det.
Receptet jag använde mig av:
100 gr smör (eller margarin)
2,5 dl farinsocker
2 ägg
1,5 dl turkisk yoghurt (alt. gräddfil eller filmjölk)
2 – 3 morötter (beroende på hur stora de är)
3 dl vetemjöl
1 msk kanel
1 tsk mald kryddnejlika
1 tsk mald ingefära
1 tsk bikarbonat
Smörj och bröa en 1,5 liters form. Rör rumsvarmt smör och farinsocker poröst. Tillsätt ett ägg i sänder under omrörning. Rör ner yoghurten och de skalade och rivna morötterna.
Tillsätt slutligen mjölet blandat med kryddor och bikarbonat.
Grädda kakan i 175˚C i nedre delen av ugnen i 50–60 min.
Glasyr
50 gr rumsvarmt smör
100 gr philadelphiaost
2 dl florsocker
1 msk pressad citron
Blanda alla ingredienser till glasyren och rör till en jämn smet. Bred ut den över den kallnande kakan.
Dekorera med rivet skal av ca ½ citron. För en syrligare glasyr kan man dubbla mängden pressad citron.
Förvara den färdiga kakan svalt.
Gud så gott! Vad sugen jag blev. Vilket recept använder du dig av?
Åh, tack! Vad bra. :D
Men oooh vad smarrigt det såg ut!!
Måste absolut testa :)