LusseBullar Resultat :)

Såhär blev resultatet av mina Lussebullar, fy tusan va bra dem blev! :D Det får man väl lov att tycka? :P
Tänk om man inte bara kunde visa via bild på datorn, utan även via doft och smak, häftigt det hade varit, hihi!

Dem blev riktigt saftiga, bakade dem i lördags och dem är fortfarande väldigt saftiga, inte i närheten av att vara torra! Jag använde mig iofs av några dl mindre mjöl än man "skulle".



RECEPT LUSSEBULLAR
32 stycken

1 pkt Jäst, för söta degar (50g)
150 g Smör
5 dl Mjölk, gärna röd (3%)
1 burk Kesella naturell
0,5 tsk Salt
2 dl Socker
3 pkt Saffran (1-1,5g)
1 st Ägg
17 dl Vetemjöl special

PENSLING & GARNERING
1 st Ägg
Russin


TILLAGNING

1. Smält smöret i en kastrull och häll i mjölken. Värm till ca 37 grader.

2. Tillsätt saffran och kesella i degvätskan.

3. Smula ner jästen i en degbunke. Häll i degvätskan och rör tills jästen löst sig.

4. Tillsätt salt, socker och ägg. Rör tills allt blandats.

5. Häll i ca 15 dl av mjölet och arbeta till en smidig deg. Tillsätt försiktigt resten av mjölet, lite i taget och arbeta degen tills den är smidig.
Var försiktig så att du inte tar i för mycket mjöl, då kan bullarna bli lite torra. Degen ska släppa från bunkens kanter, men fortfarande kännas lite kladdig.

6. Låt saffransdegen jäsa under bakduk till ungefär dubbel storlek i ca 45-50 minuter.

7. Knåda degen på lätt mjölat bakbord. Dela den i ca 32 delar och rulla varje del till avlånga rullar. Forma dem sedan till lussebullar genom att snurra ändarna mot mitten.

8. Lägg bullarna på ugnsplåtar med bakplåtspapper. Låt jäsa under bakduk i 30 minuter.

9. Pensla dem med ägg och garnera med russin. Grädda dem i 250 grader mitt i ugnen i ca 5-10 minuter. Låt svalna på galler.




Kommentarer
Anna säger:

Åhhh mums!! Jag blir så sugen nu på att baka men kommer att vänta till nästa vecka, annars finns risken att de blir uppätna innan första advent, haha!

Svar: hihi, ja det är ju det som är problemet... svårt att låta bli att hela tiden ta fram fler och fler lussebullar ur frysen :P
Elin

2012-11-20 | 15:55:59
Bloggadress: http://julstralandejul.blogspot.com
Lina säger:

Nomnom! Längtar så tills jag får sätta tänderna i årets första hembakta lussekatt på söndag :D

Svar: Ja, visst är det underbart gott! :D
Elin

2012-11-20 | 18:44:34
Bloggadress: http://www.sagojul.blogspot.com
Melody säger:

Fy sjutton så sugna vi blir på en saffransbulle!
Nästan så vi känner hur gott de luktar.
Melody med matte

Svar: :D Kanske dags för Er också snart att baka lussebullar då ;)
Elin

2012-11-20 | 21:28:25
Bloggadress: http://Melodyshihtzu.blogspot.se/
Tipsy säger:

Gud vad gott det ser ut. Du får lägga ut en länka så att man kan ladda ner dem på sin dator, skriva ut och äta upp! :)

Svar: :D Haha ja visst hade det varit häftigt! :P
Elin

2012-11-21 | 16:54:27
Bloggadress: http://www.presenttipsy.se
Axelina säger:

Sv: Det är så jobbigt när man har massa saker man vill göra men att känna att tiden inte räcker till! Känns jättekonstigt att sitta här och för en gångs skull inte behöva plugga! Hoppas att det lugnar ner sig för dig snart också :)

Svar: Ja visst är det! Ja, tack :) sitter just nu.. fast kikar självklart in på julbloggar.se emellanåt för att se om det kommit några nya inlägg :P
Elin

2012-11-21 | 17:06:22
Bloggadress: http://ourchristmas.blogg.se
Emelie - Emelies Christmas säger:

Så fina dina blev :) Jag använder också kesella när jag bakar! Blir så saftiga och goda :D

Svar: Tack :) Ja, visst blir dem, mums! :D
Elin

2012-11-21 | 20:32:38
Bloggadress: http://emelieschristmas.blogg.se
Maries strålande jul säger:

Åh hjälp vad gott det ser ut!

Svar: :D Du får ta och baka du också kanske.. så får du mumsa på några du också :)
Elin

2012-11-21 | 22:00:54
Bloggadress: http://julen.gladers.net
SaraOtto säger:

Måste nog testa de receptet :)

Svar: Ja absolut, det tycker jag att du ska göra! Kom ihåg texten längst ner på inlägget bara, om mindre mjöl och inte för länge i ugnen :)
Elin

2012-11-24 | 13:54:42
Bloggadress: http://SaraOtto.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback