Julig Morotskaka!
JULIG MOROTSKAKA
100 gr smör (eller margarin)
2,5 dl farinsocker
2 ägg
1,5 dl turkisk yoghurt (alt. gräddfil eller filmjölk)
2 – 3 morötter (beroende på hur stora de är)
3 dl vetemjöl
1 msk kanel
1 tsk mald kryddnejlika
1 tsk mald ingefära
1 tsk bikarbonat
Smörj och bröa en 1,5 liters form. Rör rumsvarmt smör och farinsocker poröst. Tillsätt ett ägg i sänder under omrörning. Rör ner yoghurten och de skalade och rivna morötterna. Tillsätt slutligen mjölet blandat med kryddor och bikarbonat.
Grädda kakan i 175˚C i nedre delen av ugnen i 50–60 min.
(Farinsockret kan bytas ut mot 2 dl strösocker och bikarbonaten mot 2 tsk bakpulver, men kakan får då en ljusare färg och en annan smak).
Glasyr
50 gr rumsvarmt smör
100 gr philadelphiaost
2 dl florsocker
1 msk pressad citron
Blanda alla ingredienser till glasyren och rör till en jämn smet. Bred ut den över den kallnande kakan.
Dekorera med rivet skal av ca ½ citron. För en syrligare glasyr kan man dubbla mängden pressad citron.
Förvara den färdiga kakan svalt.
(Receptet hittade jag på: http://mayolika.blogspot.se/2010/11/julig-morotskaka.html)
Hejsan, vad kul att hitta till din blog. Väldigt fina foton du har, fotot på julgranen och Grinchen menyn får mig att längta efter uppesittarkväll!
ÅÅHH så gott!
Den där så god ut...känns som ett måste att prova.