När???
Såhär ser långtidsprognosen ut hos oss för tillfället, inte okej!
Inte kommer det väl vara plus på jul iaf hoppas jag??
Nu är jag trött på plusgrader och vill ha minus och massa, massa snö!
Inte kommer det väl vara plus på jul iaf hoppas jag??
Nu är jag trött på plusgrader och vill ha minus och massa, massa snö!
Årets första!
Häromdagen fick det bli årets första julskinka, mums! :P
Vi köpte två till som vi la i frysen, de kostade 39kr/kg, kan ju bli så mycket dyrare närmare jul, så vi passade på! :) För tidigt? Nää.. inte för vår del, jag vill ju njuta i flera veckor INNAN jul också :P
När börjar ni med julskinkan?
Julkramar!
Vi köpte två till som vi la i frysen, de kostade 39kr/kg, kan ju bli så mycket dyrare närmare jul, så vi passade på! :) För tidigt? Nää.. inte för vår del, jag vill ju njuta i flera veckor INNAN jul också :P
När börjar ni med julskinkan?
Julkramar!
Beställt Julkalendrar :)
Idag beställde jag hem två julkalendrar från CDON, det blev dessa två:
Tjuvarnas Jul har ju absolut blivit en favorit bland julkalendrarna! Tyckte om den väldigt mycket, tyvärr kunde jag bara hitta alla avsnitten på YouTube, tyvärr hittade jag inte de första fyra för nedladdning. Vill inte kika via datorn, utan vill hellre kunna se via TV:n, via DVD eller USB.
Så nu är den beställd! :)
Och så fick det bli Dieselråttor & Sjömansmöss, som jag minns sedan jag var liten, minns knappt vad som hände i den, men däremot att jag tyckte om den,
så det blir spännande att se vad jag tycker om den numera :)
Så nu är den beställd! :)
Och så fick det bli Dieselråttor & Sjömansmöss, som jag minns sedan jag var liten, minns knappt vad som hände i den, men däremot att jag tyckte om den,
så det blir spännande att se vad jag tycker om den numera :)
Det anas vargavinter! :D
De skriver i GT idag att brittiska meteorologer tror att det kan bli en rejäl vinter i år :D
"Den här vintern kan bli den värsta i modern tid".
"exceptionellt sträng vinter med kraftigt snöfall, hastigt fallande temperaturer och stormar med arktisk iskyla".
Vad tror ni om detta, blir det en riktig vargavinter? :)
"Den här vintern kan bli den värsta i modern tid".
"exceptionellt sträng vinter med kraftigt snöfall, hastigt fallande temperaturer och stormar med arktisk iskyla".
Vad tror ni om detta, blir det en riktig vargavinter? :)
Nyttigare Vörtbröd :)
Jag berättade i tidigare inlägg att jag skulle baka vörtbröd idag.
Det är då en nyttigare variant som ni kan hitta här.
Det blev verkligen JÄTTEGOTT och saftigt, detta receptet rekomenderar jag verkligen! Mums! :D
Det är då en nyttigare variant som ni kan hitta här.
Det blev verkligen JÄTTEGOTT och saftigt, detta receptet rekomenderar jag verkligen! Mums! :D
Baka vörtbröd
Idag ska jag ta och baka årets först julbröd :)
Men som jag nämnt tidigare försöker jag äta något nyttigare, så ska därför ge mig på ett nyttigare
recept på vörtbröd, och hoppas på det bästa!
Jag tror säkert att det godaste ändå är det mest onyttiga tyvärr, blir inte detta gott får jag ta och baka det onyttiga ändå, fast närmare jul isf. Jag har så svårt att låta bli att äta när något är så himla gott!
Det var ju förra julen jag gick upp som mest, att äta vörtbröd, pepparkakor, lussebullar av den onyttiga sorten nästan varje dag under en tid är väl knappast det bästa.
Sedan i januari har jag gått ner 10 kg och vill därför inte sumpa det genom att äta massa onyttigt, utan därför äta det mer nyttigare, även om det inte är lika gott som det vanliga, men det är det värt.
Detta vörtbröd jag tänkt baka är alltså inte helt nyttigt, utan nyttigare är vanligt, knappt något sorts mjöl som är bra egentligen, helst hade jag velat testa att baka med proteinpulver, men har inte köpt hem sådant pulver än, men när jag gjort det kommer jag försöka mig på ännu nyttigare bröd.
Hur resultatet blir får ni se när bröden är färdiga! :)
Här är receptet:
Blanda olja, honung och vatten i en kastrull. Värm försiktigt på låg värme till ca 37 grader eller fingervarmt. Smula ner jästen i en bunke och häll sedan vätskan över samtidigt som du rör ut jästen försiktigt.
Tillsätt vörtmixen, linfrön och mandel eller russin under omrörning och, till sist, allt mjöl lite i taget.
Använd händerna och blanda tills du fått en jämn smet.
När man bakar på dinkel blir degen kladdig. Det ska den vara. Det ger ett saftigt bröd. Tillsätt inte mer mjöl än receptet anger.
Låt degen/smeten jäsa ca 30 minuter, i bunken, på spisen med en bakduk över sig. Arbeta sedan ihop degen snabbt med händerna. Pudra med lite mjöl runt om så att du kan hantera den. Forma till två limpor och fördela degen i två smorda limpformar.
Låt jäsa ytterligare 30 minuter.
Grädda i nedre delen av ugnen ca 40-45 minuter.
Låt svalna på galler. Skiva och ät som nybakt eller frys in.
Receptet och bild är kopierat från: http://www.nlife.se/brod/julens-nyttigaste-vortbrod/
Men som jag nämnt tidigare försöker jag äta något nyttigare, så ska därför ge mig på ett nyttigare
recept på vörtbröd, och hoppas på det bästa!
Jag tror säkert att det godaste ändå är det mest onyttiga tyvärr, blir inte detta gott får jag ta och baka det onyttiga ändå, fast närmare jul isf. Jag har så svårt att låta bli att äta när något är så himla gott!
Det var ju förra julen jag gick upp som mest, att äta vörtbröd, pepparkakor, lussebullar av den onyttiga sorten nästan varje dag under en tid är väl knappast det bästa.
Sedan i januari har jag gått ner 10 kg och vill därför inte sumpa det genom att äta massa onyttigt, utan därför äta det mer nyttigare, även om det inte är lika gott som det vanliga, men det är det värt.
Detta vörtbröd jag tänkt baka är alltså inte helt nyttigt, utan nyttigare är vanligt, knappt något sorts mjöl som är bra egentligen, helst hade jag velat testa att baka med proteinpulver, men har inte köpt hem sådant pulver än, men när jag gjort det kommer jag försöka mig på ännu nyttigare bröd.
Hur resultatet blir får ni se när bröden är färdiga! :)
Här är receptet:
2 limpor
- 25 g rapsolja, ca 0,25 dl
- 2 msk krossat linfrö
- 1 dl flytande honung
- 1/2 dl hackad mandel eller russin
- 3 1/2 dl vatten
- 50 g jäst
- 8 dl dinkelmjöl
- 2 dl vetemjöl
- 1 påse vörtmix (Finns i kryddhyllan)
- lite rapsolja till de två limpformarna
Blanda olja, honung och vatten i en kastrull. Värm försiktigt på låg värme till ca 37 grader eller fingervarmt. Smula ner jästen i en bunke och häll sedan vätskan över samtidigt som du rör ut jästen försiktigt.
Tillsätt vörtmixen, linfrön och mandel eller russin under omrörning och, till sist, allt mjöl lite i taget.
Använd händerna och blanda tills du fått en jämn smet.
När man bakar på dinkel blir degen kladdig. Det ska den vara. Det ger ett saftigt bröd. Tillsätt inte mer mjöl än receptet anger.
Låt degen/smeten jäsa ca 30 minuter, i bunken, på spisen med en bakduk över sig. Arbeta sedan ihop degen snabbt med händerna. Pudra med lite mjöl runt om så att du kan hantera den. Forma till två limpor och fördela degen i två smorda limpformar.
Låt jäsa ytterligare 30 minuter.
Grädda i nedre delen av ugnen ca 40-45 minuter.
Låt svalna på galler. Skiva och ät som nybakt eller frys in.
Receptet och bild är kopierat från: http://www.nlife.se/brod/julens-nyttigaste-vortbrod/
Granne har startat..
Detta fick jag syn på när jag kom hem idag, någon "granne" i lägenhetshusen mittemot oss har satt
upp sina adventsljusstakar, gjorde mig riktigt glad.Tänk så lite som behövs.. ;)
Har själv inte satt upp mina, men får ju säga att jag blev lite sugen på det när man ser att det finns andra som sätter igång med julen tidigt :)
När sätter ni upp era adventsljusstakar/julstjärnor?
upp sina adventsljusstakar, gjorde mig riktigt glad.Tänk så lite som behövs.. ;)
Har själv inte satt upp mina, men får ju säga att jag blev lite sugen på det när man ser att det finns andra som sätter igång med julen tidigt :)
När sätter ni upp era adventsljusstakar/julstjärnor?